Rájössz, hogy a szövegszerkesztőben minden mondatvégi pont után automatikusan odaírod a "com"-ot? A plüssállatodnak saját FB profilja van, napi bejegyzésekkel? Csodálkozol, ha egy vita után a szüleidet nem indítja újra a CTRL+Alt+Del kombó? Elképzelhető, hogy a netfüggők népes táborát szaporítod, bár nem is tudsz róla.


Egy nemrég végzett kísérlet során fiatalok egy csoportját (akik napi információéhségüket általában az internetről és a tévéből szerzett "adaggal" igyekeznek csillapítani) megkértek, hogy pár napra vonjanak meg maguktól minden ilyen forrást, tehát netet, tévét, rádiót, stb. és az egyébként ezekkel töltött időt próbálják máshogy felhasználni, például egy könyv olvasásával, beszélgetéssel, sporttal.


Az eredmények megdöbbentőek voltak, ugyanis ezen fiatalok egy része olyan fizikai elvonási tüneteket kezdett produkálni, mint az alkohol-, vagy drogfüggők: remegés, izgatottság, hányás, láz, hasfájás. Természetesen a netfüggésnek nem csak ez a durva szintje létezik, sokunk nem is tudja, hogy valójában "lájtosan", de függő.


A szenvedély kezdeti kialakulását jelenthetik a következő tünetek is: "ha a szörfölés, ismerkedés vagy játék központi szerepet tölt be az érintett mindennapjaiban; ha sokszor éjszakába nyúlóan netezik, s ez kihat a másnapi teljesítményére; ha egyre nehezebben tudja felvenni a szokott napi életritmust; ha a baráti találkozók helyett egyre inkább az internetet választja."


A szakemberek napi hat óra intenzív netezés esetén gondolnak netfüggésre, így gondoltuk, megkérdezzük a menő VIVA-s arcokat, ők mennyit csapatják online, aztán kimondjuk a diagnózist!
SP itt épp az Interaktív előtt bűvölte a biteket (Fotó: VIVA)


Zola: napi fél-egy óra. "Mivel nem okostelefonom van, én javarészt otthonról, vagy a munkahelyről nézek fel a netre, ami nem jelent többet átlag napi fél-egy óránál."


SP: egész nap elérhető. "A munkám a nethez köt, azon keresztül tartom a kapcsolatot a munkatársakkal, a rajongókkal, tízpercenként nézek fel a Facebookra. Net nélkül valószínűleg halott lennék. :)"


Rami: napi 2 óra. "Én elég keveset netezek, általában megnézem a közösségi portálokat, meg a kedvenc hírportáljaimat, elolvasom a cikkeket, amik érdekelnek, de nem vagyok böngésző típus."


Fluor: egész nap elérhető. "Nagyon sokat netezem, de a munka miatt ez szükséges is, frissítenem kell a honlapomat, a közösségi oldalakat, stb. Viszont ha elmegyek nyaralni, megvagyok nélküle is, NINCS kényszerem a nyomogatásra. :)"


Ezek alapján kimondhatjuk, hogy Zola és Rami a közelében sem jár a netfüggésnek, ehhez gratulálunk! Fluor és SP esetében már nem ennyire egyértelmű, hiszen ők több, mint napi 6 órát neteznek, viszont láthatólag a munka miatt teszik ezt. Csak nehogy rosszra forduljon!


 

 

 

JOE JONAS ÉS ASHLEY GREENE SZAKÍTOTTAK!

Nagyon szép párként kezdték,de hamar szakítottak.Joe ráadásul még sosem volt ennyire szerelmes!Tavaly még mondogatták hogy Ashley csúnyán összetöri majd a Jonas tesó szívét...igazuk is lett.Belépett a kapcsolatukba az a bizonyos harmadik személy.Ash és Kings of Leon basszusgitárosa,Jared Followil kicsit gyanúsan gyorsan találtak egymásra.Egyesek tudni vélik hogy Jared könnyedén elcsavarta a színésznő fejét az egyik koncertjükön.A lány alapból imádja a rockereket, Jared pedig az egyik legmenőbb rockbanda tagja.Joe dupla hátrányba került.Ashley villámgyorsan szakított Joe-val.A Jonas fiú imádta szerelmét-tehát 100%-ig kijelenthetjük hogy nem Joe a hibás.Kár,szép pár volt!Határozatlan

 

joe-jonas-ashley-greene-cina2.jpg